Roliga aktiveringstips för hundägare

En hund som får arbeta mår i regel bra. Lika lite som vi människor gillar att bara sitta still tycker hundar att det är kul att göra något, att bli aktiverade och att få prestera. Särskilt om man får en liten belöning vid genomförd prestation. Det är många hundägare som önskar att aktivera sin hund men är osäkra på hur man faktiskt gör.

Att träna är roligt

Det finns många sätt att träna och aktivera sin hund på och det första man bör göra med sin nya fyrbenta vän är att sätta igång med valpträning. Lära valpen om lydnad, att bli rumsren och att inte äta upp husses tofflor. När man sedan har börjat med träningen är det bara att fortsätta. Hunden kommer inte att protestera.

Spårning och annan träning

Att låta sin hund jobba med spårning är både roligt och kan till och med bli användbart om man lyckas lära hunden hur man faktiskt gör. Spårning är dessutom den gren som är enklast att träna sin hund i oavsett om man tänker tävla eller inte. Låt någon hålla din hund medan du gömmer dig i en skog till exempel. Släpp sedan hunden och den kommer alldeles säkert att hitta dig. Brukshundsklubben nära dig har säkert tips och kanske till och med kurser i spårning.

This entry was posted in Hundar.