Att tänka på när man ska köpa ett akvarium

I barnfamiljer där någon är pälsallergiker är det vanligt att välja ett akvarium när familjen vill ha ett husdjur. Du bör veta att fiskar också kan bli stressade av för mycket trafik utanför deras boplats. Välj därför noggrant platsen för ditt akvarium. Det får inte heller stå i direkt solljus. Du kan köpa akvarium på nätet och välja de tillbehör du tycker passar dig.

Storleken på ditt akvarium

En bra storlek att börja med är 50 till 84 liter, storleken har en inverkan på hur många fiskar du kan ha i ditt akvarium. Eftersom vikten är rätt stor på akvariet måste du tänka ut vilket underlägg du placerar ditt akvarium på. När du för första gången fyller på med vatten skall du låta vattnet mogna i en och en halv vecka innan du sätter i växter och fiskar. Det finns även ett vattenberedningspreparat som du kan använda för att göra detsamma.

Skötsel av ditt akvarium

En gång per månad skall du byta ut en fjärdedel av vattnet i akvariet. Hela akvariets vatten byter du ut en gång per år och då gör du samma som den första gångens påfyllnad. Samtidigt tvättar du akvariet noggrant och sköljer växterna. Temperaturen bör vara 24 grader och se till att filtret alltid är rent.

This entry was posted in Fiskar.