Bygga upp ett akvarium

Du kanske redan har ett akvarium eller planerar på att skaffa fiskar som husdjur. Det är inte ovanligt att familjer med barn som har pälsallergi väljer just fiskar som husdjur då dessa fungerar bra för barn med allergier.

Om du redan köpt ert första akvarium så vet ni redan hur man startar upp detta. Det är viktigt med att ni placerar ert akvarium på en plats med inte allt för mycket solljus och inte så mycket spring som kan stressa upp era fiskar. Själva inredningen till akvariet är också viktigt så fiskarna får det snyggt och hemtrevligt. Likaväl som vi vill ha det trevligt i våra hem så ska ju fiskarna få detta. Skapa en trevlig miljö för era fiskar i ert akvarium. Se till att det inte blir för mycket inredning utan att ni håller det på en lagom och bra nivå.

Se också till att ni regelbundet rengör ert akvarium efter konstens alla regler. ALDRIG något diskmedel eller rengöringsmedel i ert akvarium. Låt en del av vattnet vara kvar i akvariet då ni byter vatten. Detta för att den bakteriekultur som är bra för era fiska ska finnas kvar. Pump och filter bör kontrolleras vide jämna mellanrum och byt filter enligt tillverkarens önskemål. Dock så kan filter bytas om man ser att det är för mycket smuts i filtret. Ett rent och välskött akvarium är alltid trevligt att titta på samt att fiskarna har det bra.