Skaffa andra husdjur

En hund är en underbar följeslagare för människan, men det finns även andra djurarter som innebär lite andra aktiviteter, och vars sällskap dessutom kan komplettera hundens fint.

Idealet är att först ha katt innan man skaffar hund, fast det omvända kan också fungera om du redan har en äldre hund vars karaktär du är bekant med.

Allra lättast lär det vara om hunden är under året och katten inte över ett halvår, dom har då fortfarande mycket att lära vilket underlättar för dom att hitta sina roller och respektera varandra. Det kan vara bra att låta dom få vara i skilda rum till att börja med och umgås rättvist med bägge för att undvika avundsjuka mellan dom. Det är viktigt att dom får lära känna varandras dofter så du kan skifta filt mellan dom ibland.

Låt inte hunden få rätt att jaga katten, det blir inte lätt att vänja den av med det. Ge dom mat helst i skilda rum och låt inte deras mat stå framme då dom inte bör äta av varandras mat, du vet inte hur mycket dom då ätit och deras foder är olika anpassat till dom. På sidan Katter.nu kan du få fler tips om vad du ska tänka på när du sammanför katt och hund.

Hade du tänkt dig skaffa häst är det lite annat att tänka på. Om du redan har hund kan det vara bra att testa hur den beter sig när den träffar hästar. Och är hunden redan vuxen är det inte det lättaste att lära den ett nytt uppförande. Du måste lära hunden att hålla sig på respektfullt avstånd till din nya vän hästen.

Det gäller att få både häst och hund att finna en relation som du är lugn med. En häst har ju lite andra matvanor än en hund också, du kan vända dig till www.grovfoderborsen.se för att skaffa dig en uppfattning. Precis som med hundar så är varje häst unik och behöver en egen foderspecifikation.

Skötseln och umgänget med en häst tar mer tid i anspråk än en hund. Och det kräver mer av din fysik också, men bereder dig precis lika mycket glädje som både katt och hund.

This entry was posted in Hundar.